Blog

Tanker før valg af SaaS cloud-løsning

Virksomheden skal afklare potentielle påvirkninger på konkurrencesituationen inden den vælger en SaaS løsning.

Det skal blandt andet vurderes om den pågældende løsning skal understøtte en forretningsproces der direkte bidrager til virksomhedens konkurrencekraft eller om der er tale om en støtteproces, der "blot" skal udføres "godt nok".

Det kræver med andre ord at forretningsstrategi og IT-strategi i praksis er tæt forbundne og at der ikke blot er tale om en intention om at de skal være "aligned". Styring af IT-risici skal være en integreret del af virksomhedens strategiske risikostyring. Et hjælpemiddel til at sikre dette er Risk IT, der er en del af rammeværket fra ISACA tæt forbundet med Val IT og CobiT.

CobiT giver i øvrigt også støtte til styring af outsourcing. En disciplin, der er nødvendig ved valg af eksterne cloud-løsninger.

0 kommentarer | >